Aplicatie Balanta

Programul permite prelucrarea datelor pentru una sau mai multe societati comerciale sau bugetare,

operandu-se in paralel cu unul sau mai multe planuri de conturi (contabilitate financiara, contabilitate interna), (societati comerciale, societati bugetare) etc., asigurandu-se gestionarea automata a analiticelor unor conturi de parteneri (clienti, furnizori, diversi) sau de gestiune (activitate).
Prelucrarea datelor se realizeaza in strinsa legatura cu alte programe (ex. Banca, Gescont, Mifix, Salarii) de la care preia note contabile rezultate in urma prelucrarii datelor primare.


La operarea notelor contabile poate fi introdus un cod de gestiune pentru a prinde in rapoartele de gestiune ce se obtin in alte produse program (Gestiuni) operatiuni contabile asupra conturilor de inregistrare in gestiune.
Este posibila descrierea de catre utilizator de analize contabile. La instalarea produsului program pot fi regasite unele analize pe care utilizatorul le poate adapta in functie de activitate si de planul de conturi cum ar fi : bilant contabil, descarcarea de gestiune prin calculul coeficientului mediu, declaratie impozit profit, verificare corelatii.


Se poate alege din mai multe sisteme de listare a rezultatelor unei luni. In afara balantei contabile completa sau partiala, a celor de parteneri si de gestiuni care pot fi si acestea listate intr-una din cele 6 forme puse la dispozitie, a fiselor de cont in diverse forme (detailata sau centralizata dupa note contabile, dupa corespondente, dupa note contabile si corespondente) si a situatiilor de evaluare a analizelor contabile intr-o perioada, pot fi alese trei sisteme de listare:

 

Prin registrul general si jurnalele componente.

Notele contabile se grupeaza in jurnale care pot fi listate lunar, operatiunile numerotindu-se incepind cu 1 in ianuarie si continuand numerotarea pana in decembrie. Unele registre jurnal pot fi listate si din alte programe cam in aceeasi forma continind operatiunile contabile cum ar fi 'Registrul de casa' din programul 'Banca si casa' sau sub forma de jurnal al documentelor primare cum ar fi 'Jurnal de cumparari' din programul de gestiune. Registrul general se listeaza ca un centralizator al corespondentelor din fiecare jurnal. Notele contabile negrupate la un jurnal se listeaza intr-un jurnal de alte operatiuni. Rulajul total din registrul general este acelasi cu rulajul total din balanta contabila a aceleiasi luni.

 

Prin cartea mare.

- Poate fi listata cartea mare in fiecare luna cu fisele tuturor conturilor in cele 3 forme (detailata sau centralizata dupa note contabile, dupa corespondente, sau dupa note contabile si corespondente).

 

Prin listarea notelor contabile in cele 3 forme

- (detailate sau centralizate dupa corespondente, centralizate pe conturi).

 

Cele trei sisteme de listare pot fi combinate listandu-se orice situatie care se doreste.

 

 Copyright (c) Cristalsoft 2015.Toate drepturile rezervate.

Str. Nicolae Titulescu nr.18 cod postal: 510096, Alba Iulia, jud.Alba, e-mailoffice[at]cristalsoft.ro